מסעדת בשרים באילת

את מה שיש לאילת לתת לנו כמעט אין ישראלי שלא מכיר - שמש נצחית, חמימות מהנה, ים כחול ומלא קסם, אלמוגים ודגים יפהפיים, הרים חומים כהים, ואיזה אווירת חופש שלא מפסיקה לעולם. אבל לפעמים בלב הבילוי המאוד מדברי מתחשק קצת סטייל וקרירות אירופית. מה אם נאמר לכם שיש לכם איך לקבל בדיוק את זה ולא סתם, אלא בעת ביקור במסעדת בשרים באילת?

אז הגעתם לעיר, מצאתם את המלון המהמם שהזמנתם, התמקמתם בסוויטה עם הנוף המושלם של הרי אילת ומפרץ הים האדום היפהפה. אחר כך ירדתם ללובי או לבריכה. כבשתם את אחד או יותר מחופי העיר. גם נסעתם למצפה התת ימי המשודרג, ואולי אפילו צללתם עם שנורקלים או באופן מקצועי עם בלונים בים המופלא המקומי. עכשיו מה חסר כדי שהזמן שבילתם יהיה מושלם? תתפלאו אבל רבים אומרים שחסרה להם קצת אירופה. ולא סתם אלא אותו קלאס אירופי קריר משהו, אבל מלא בטוב טעם מפנק. וכל זה נמצא במסעדת "לה רו".

השם של מסעדת "לה רו" – שפירושו בצרפתית 'הרחוב' – לא נבחר במקרה. מסעדת הפיוז'ן, השוכנת ברחוב קטנטן צמוד לשדרות התמרים בעיר הדרומית, מעוצבת כאילו היא עצמה רחוב אירופאי קטן וקסום, ולמעשה היא העתק מדויק של 'רחוב הסוחרים' – הרחוב הראשי והמוכר בעיירה קולמר בצרפת. אמנם במקור חיפשתם מסעדת בשרים באילת, אבל מיד כשנכנסים ל"לה רו" מגלים שבעצם קיבלתם יותר – האווירה המרתקת, העיצוב הייחודי שמתכתב עם אחת העיירות האירופאיות היפות שיש – אפילו מזרקת מים מרשימה נמצאת בלב המסעדה – כולם מספקים לסועדים אפשרות להתרגש לא רק מאוכל נהדר אלא גם ממשהו אחר, מקורי ומרשים, ולהרגיש כאילו נעקרו מהראש האיילתי ועפו לזמן קצר לחו"ל.

אבל נחזור לאוכל, שהרי לשם כך התכנסנו. ב"לה רו" ממתין לבאים תפריט מגוון ומרגש והמון הצעות שלא יאכזבו את כל מי שפתאום התחשק לו לבלות במסעדת בשרים באילת. כך למשל מככבות בתפריט הערב של המסעדה מנות כמו: קרפצ’ו סינטה – נתח סינטה נא, חתוך דק מעוטר בקונפי שום, צנונית, עגבניות שרי, שבבי פקאנים, עלי מיקרו חומץ בלסמי מצומצם ושמן זית; פואגרה לה רו – כבד אווז עם ריבת שזיפים, בליווי קרוסטונים; רוסטביף מעושן בליווי איולי צ'יפוטלה, סחוג ירוק, קרם פלפלים וקרוסטונים; פסטה ריגטוני פילטו – עם נתחי פילה בקר פטריות כמהין, עגבניות שרי, שום ואורגנו טרי, בצל, ברוטב שמנת פטריות; הסטייק של ג'ימי מק'קארי – אנטריקוט לימוזין בליווי פוטטו ווג' ורוטב צ'ימיצ'ורי; ואפילו פילה בקר המבושל בסו-וויד ברוטב דמי גלאס, בליווי פולנטה המעוטרת בפטריות וגזר בגלייז. יאמי!

לה רו – שילוב של מסעדת בשרים באילת עם אווירת פרובנס צרפתית – היש טוב מזה?